Nieuwsoverzicht 14 januari

Grapefruit en pummelo bevatten verbindingen die furanocoumarines worden genoemd en die de bloedspiegels van meer dan 100 geneesmiddelen op recept kunnen beïnvloeden, zodat mensen die deze medicijnen gebruiken wordt geadviseerd om deze vruchten uit hun dieet te verwijderen. Onderzoek gepubliceerd in New Phytologist onthult genetische informatie over de synthese van furanocoumarines in verschillende weefsels en soorten citrusvruchten en biedt nieuwe inzichten die kunnen worden gebruikt om grapefruits en pummelo te ontwikkelen die geen furanocoumarines bevatten.

[ Link ]

Dr. James Giordano is een bekende neuroloog en ethicus die gespecialiseerd is in neurowetenschappen en hun ethische, juridische en sociale implicaties. Hij is vooral bekend om zijn werk op het gebied van neurotechnologie en hoe deze kan worden toegepast op militaire en veiligheidscontexten (bijv. neuro-ethiek in oorlogvoering). Hij zetelt ook in verschillende adviespanels en wordt vaak bevraagd voor zijn expertise. In 2018 was Giordano één van de 3 experten die door het Pentagon aangesteld werden voor een onderzoek naar DEW ( direct energy weapons ) die zouden gebruikt zijn op Amerikaans personeel dat werkzaam was op de ambassade in Havana, Cuba. Hier vertelt Dr. Giordano over hoe hij en zijn collega’s bij de medische afdelingen van de NAVO, “smartdust met nanodeeltjes” hebben gecreëerd. Deze kunnen beroerte-epidemieën veroorzaken, wat betekent dat ze gewoon een gebied kunnen ondersprayen met “MIST” en zo mensen ziek kunnen maken.

[ Link ]

[ Link ]

[ Link ]

Bij een grote inbreuk op de bioveiligheid zouden honderden flesjes met dodelijke virussen verdwenen zijn uit een laboratorium van de overheid in Queensland, Australië. De minister van Volksgezondheid van Queensland, Tim Nicholls, heeft het verlies bevestigd en toegegeven dat 323 ampullen met levende virussen blijkbaar vermist zijn. Onder de vermiste monsters bevinden zich bijna 100 flesjes Hendravirus, twee flesjes Hantavirus en 223 flesjes Lyssavirus, die allemaal extreem gevaarlijk zijn voor mensen. Hoewel de autoriteiten beweren dat het publiek geen gevaar loopt, blijft de vraag waarom we nu pas van dit incident horen, aangezien het vier jaar geleden plaatsvond.

[ Link ]

Een aantal Labour-parlementsleden, een aantal ministers, beginnen zich af te vragen of Ed Miliband, eerlijk gezegd, gewoon wordt toegestaan om de controle over deze kwestie te verliezen… Je kunt niet zomaar de werkende mensen van Groot-Brittannië tot de vergetelheid belasten om je milieuagenda na te streven. Wat we moeten doen om het licht tot 2030 te laten branden, is meer gascentrales bouwen. Er is bijna niets anders dat we op dit moment kunnen doen om de energievoorziening veilig te stellen.

[ Link ]

[ Link ]

Mensen en muizen die werden blootgesteld aan rood licht met een lange golflengte hadden minder last van bloedstolsels die hartaanvallen, longschade en beroertes kunnen veroorzaken, volgens onderzoek onder leiding van de University of Pittsburgh School of Medicine en UPMC-chirurg-wetenschappers dat vandaag is gepubliceerd in het Journal of Thrombosis and Haemostasis.

[ Link ]

Structurele verschillen in de hersenen lijken een rol te spelen bij de ontwikkeling van beperkend, emotioneel of ongecontroleerd eetgedrag, zo blijkt uit nieuw onderzoek onder leiding van het Institute of Psychiatry, Psychology & Neuroscience (IoPPN) aan het King’s College in Londen. Meer dan de helft van de 23-jarigen in het onderzoek vertoonde deze ongezonde eetgewoonten.

[ Link ]

Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat de samenstelling van je darmmicrobioom helpt voorspellen hoe groot de kans is dat je bezwijkt aan een mogelijk levensbedreigende infectie met Klebsiella pneumoniae, E.coli en andere bacteriën.

[ Link ]

Miljoenen mensen met diabetes houden hun glucosewaarden dagelijks bij met vingerprikapparaten die hun bloed opzuigen en analyseren. Dat is het idee achter nieuw onderzoek van de Universiteit van Binghamton dat een revolutie teweeg zou kunnen brengen in diabetesmanagement door de pijn en het gedoe te elimineren.

[ Link ]

Buikvet is meer dan alleen een hardnekkig gewicht – het speelt een complexe rol in onze gezondheid door de interactie met het immuunsysteem en de darmbacteriën. Maar zouden microben de sleutel kunnen zijn tot het begrijpen en beheersen van buikvet? In deze aflevering deelt Dr. Suzanne Devkota, directeur van het Microbiome Research Institute van Cedars-Sinai, baanbrekende bevindingen over de interactie tussen darmbacteriën en buikvet. Tim Spector, hoogleraar epidemiologie en wetenschappelijk medeoprichter van ZOE, legt uit hoe de diversiteit van je darmbacteriën van invloed is op je gewicht en algehele gezondheid. Samen vertellen ze over de verrassende manieren waarop ons microbioom de vetopslag beïnvloedt en geven ze praktische tips om de gezondheid van je darmen te ondersteunen. Je leert hoe kleine aanpassingen in je eetgewoonten een grote invloed kunnen hebben op de gezondheid van je darmen en zelfs op je buikvet.

[ Link ]

In de afgelopen 50 jaar is ons gebruik van fosfaatmeststoffen verviervoudigd. De meeste meststoffen komen uit Marokko, waar de vervuiling door fosfaatmijnen de lokale drinkwatervoorziening vergiftigt en geboorteafwijkingen bij dieren en gezondheidsproblemen bij kinderen veroorzaakt. Maar in de meeste fosfaatmeststoffen zit ook cadmium, een giftig zwaar metaal dat in verband wordt gebracht met nier- en botaandoeningen. Een team van journalisten is in samenwerking met Europese wetenschappers op zoek gegaan naar bewijs voor de omvang van de vervuiling in Marokko. Ze willen ook zien of het cadmium in deze meststoffen aardappelen besmet en in de voedselketen terechtkomt. Hun onthullingen zullen het nieuws halen en de wet veranderen. In dit onderzoek onthult het Green Warriors team de implicaties van onze verslaving aan goedkope kunstmest.

[ Link ]

[ Link ]

[ Link ]

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00