Pinda’s introduceren op jonge leeftijd voorkomt pinda-allergie in de puberteit

Door kinderen regelmatig pindaproducten te geven vanaf de kindertijd tot de leeftijd van 5 jaar, verminderde het percentage pinda-allergie in de adolescentie met 71%, zelfs als de kinderen jarenlang naar wens pindaproducten aten of vermeden. Deze nieuwe bevindingen, afkomstig uit een onderzoek dat wordt gesponsord en medegefinancierd door het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) van de National Institutes of Health, leveren overtuigend bewijs dat het bereiken van langdurige preventie van pinda-allergie mogelijk is door vroegtijdige allergeenconsumptie. De resultaten zijn vandaag gepubliceerd in het tijdschrift NEJM Evidence.

“De bevindingen van vandaag zouden het vertrouwen van ouders en verzorgers moeten versterken dat het voeden van hun jonge kinderen met pindaproducten, beginnend in de kindertijd, volgens vastgestelde richtlijnen, duurzame bescherming tegen pinda-allergie kan bieden”, aldus NIAID-directeur Jeanne Marrazzo, M.D., M.P.H. “Als deze veilige, eenvoudige strategie op grote schaal wordt geïmplementeerd, kan dit tienduizenden gevallen van pinda-allergie onder de 3,6 miljoen kinderen die elk jaar in de Verenigde Staten worden geboren, voorkomen.”

De nieuwe onderzoeksresultaten komen uit de LEAP-Trio-studie, die voortbouwt op de baanbrekende resultaten van de klinische studie Learning Early About Peanut Allergy (LEAP) en de daaropvolgende LEAP-On-studie, beide gesponsord en medegefinancierd door NIAID.

Bron: NIAID

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00